top of page

A Oferi și a Primi - între conflict și echilibru

Mulți dintre noi trăim constant sau în anumite relații din viața noastră un dezechilibru, între a oferi și a primi. Mulți dintre noi se pare că trăim după dictonul “ofer, deci exist”.


Cu siguranță, atunci când oferim celuilalt, ne oferim și nouă înșine o aparentă stabilitate și siguranță. Dacă ofer, nu mă va părăsi, nu se va supăra, voi fi acceptat/ă, iubit/ă și dorit/ă.

Dacă ofer, existența mea este validată.

Când însă ne obișnuim cu acest mod de a relaționa, ne este din ce în ce mai dificil să primim.

Dacă primim suntem slabi, vulnerabili, nedemni de a fi iubiți, nu merităm. Tot felul de credințe disfuncționale ne bântuie lumea interioară, uneori atât de inconștiente, încât nu avem idee ce ne face să fim așa, de ce nu avem relații echilibrate, dătătoare de energie vitală, de ce suntem obosiți, triști, singuri.


Căci uneori oricât de multe am oferi celorlalți, sufletul nostru se

simte atât de gol, precum o cameră rece și pustie.

Putem noi oare oferi cu adevărat altei persoane, dacă sufletul nostru este flămând de iubire și atenție, dacă simțim că stima noastră de sine atârnă de un fir de ață, dacă ulciorul nostru interior este de mult secat?

Este ca și cum am oferi dintr-un miraj, dintr-o plăsmuire înșelătoare că avem de unde, că suntem plini de tocmai ceea ce simțim că ne lipsește.


Cine este persoana care are cea mai mare nevoie de a-i oferi iubirea, atenția, grija,

îmbrățișările noastre? Chiar NOI ÎNȘINE.

Atunci când pare că orice ai face nu ajunge la celălalt cu adevărat, că orice ai face în exterior simți durere, că ți-ai pierdut forța vitală, bucuria de a trăi, ești nefericit în relație sau cauți mereu la ceilalți ceva care să îți aducă ceea ce sufletul tău tânjește, este momentul să te întorci cu adevărat spre tine însuți/însăți.


Este momentul ca relația pe care o ai cu propria persoană să devină principala relație în care investești toate resursele pe care le deții, pentru a te restructura la toate nivelele (corporal, mental, emoțional, energetic, spiritual, financiar).

Poate chiar acum este timpul să te oprești cu adevărat, pentru a putea să înaintezi cu adevărat.

Poate este momentul să oprești relații, feluri de a gândi, de a te raporta la tine însuți/însăți/la viață, să schimbi job-ul sau pur și simplu să te oprești din a mai căuta în exterior, ceea ce doar tu poți să îți oferi cu adevărat în interior.


Desigur, avem nevoie de însoțitori în această Călătorie pe care viața ne-o oferă drept cadou, Călătoria spre Centrul Ființei noastre.

La ora actuală avem toate resursele pentru a putea începe un proces profund și complex de restructurare a propriei vieți, de a descoperi cu adevărat CINE AM VENIT SĂ FIM pe acest Pământ, care este misiunea noastră, ce aer vor să respire plămânii noștri emoționali, ce ne dorim cu adevărat.


Avem acces la foarte multe forme de psihoterapie, de lucrul cu corpul, cursuri, sporturi, cărți, experiențe care ne așteaptă să le trăim, oameni care așteaptă să îi întâlnim. Este nevoie însă să ACȚIONĂM.


Personal mi-am început Călătoria spre Centrul Ființei mele în mod conștient acum 12 ani. În tot acest timp am fost în mai multe procese individuale psihoterapeutice (cu psihoterapeuți formați în Psihanaliză, Psihoterapie Integrativă, Experiențială, Terapie focusată emoțional, Gestalt, Referențialul Arhetipurilor Personale), grupuri de dezvoltare personală prin metoda

Constelațiilor Familiale, Psihodramă, Dans Terapie, terapie corporala TRE (tension&trauma release exercises) și tot felul de alte workshp-uri și cursuri.


Drumul este lung și provocator, dar atât de magic, fiecare proces a coincis cu perioada respectivă a vieții mele și a marcat o etapă în transformarea mea interiorară și exterioară.

Simt nevoia să mă descopăr și să mă dezvolt constant, atât individual ca și persoană, cât și profesional ca și specialist în sănătate psihică, emoțională, fizică și spirituală, amândouă rolurile fiind profund intrepătrunse, deoarece instrumentul principal de lucru al unui psihoterapeut este chiar el însuși.


Am primit viața în dar și avem dreptul să ne bucurăm din plin de tot belșugul vieții noastre.

De asemenea, avem și responsabilitatea de a acționa conștient și neîntârziat, pentru a păși cu adevărat pe Drumul sufletului nostru, de a ne începe Călătoria către cel mai minunat loc –SINELE nostru și viața pe care ne-o dorim.


Te invit să lucrăm împreună în ședințe individuale de psihoterapie, pentru a te poziționa mai asumat și liber pe Calea vieții tale!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Maturizare și Unificare Conștientă

Ce înseamnă mai exact – „a te maturiza”? Cu toții am auzit de acest termen și tuturor ni s-a spus de către cei din jurul nostru în copilărie, adolescență și chiar și la vârsta adultă că trebuie să ne

bottom of page